20090524

Rotvoll

- Rotvoll -
Åpnet i 1872 som "asyl for sindssyge", men siden 1991 har stedet huset lærerutdanningen.
Bygningene er bevart slik de var, og funger vistnok også som et psykiatrisk museum.


Like i nærheten ligger tidligere bloggede Statoil's bygg, med en helt annen arkitektonisk stil.


"another brick in the wall"


"So, thumbs up everyone"


Ha en trivelig søndagskveld.

9 kommentarer:

Wenche sa...

Her var det masse historie. Fine refleksjonar i rutene på huset, godt gjort! Likte dessutan kokken, men ville nok ha vore litt skeptisk til å ta i mot mat frå han gitt:)

Tovepia sa...

Får litt lyst på nytt kamera når jeg ser bildene dine. Litt artigere med enkelte motiv da. Ha en god kveld videre!

Anne sa...

Jøss, er det SLIK!! det ser ut der ja :-))) for husker da vi var små, vi sang; "Det er høl gjerdet gjerdet på Rotvoll..." den har sikkert du også hørt tenker jeg...?

Anne-Berit sa...

Flotte bilder igjen fra deg.Fra gammel flott bygning,til mer moderne arkitektur,og han fyren til slutt her var jo en flott kar,optimist til tross for at han er tjoret fast med kjetting,hehe.

Svein sa...

Han var litt vill og skøyeraktig den karen der ja! Flotte fotos og vinklinger.

Linda sa...

Glad jeg ikke skal vaske vinduene på Statoil-bygget....

Rune (Bildebloggen) sa...

Litt arkitekturisk forskjeller på de bygga der :) Flotte bilder Børge, han kokken der var heftig, hehe, en sånn skulle vi hatt i en hver by.

Ja, skal dere nedover i sommer må dere gi lyd fra dere, det hadde vært veldig hyggelig å treffes :) Også er det jo ikke langt ut til treet heller, hehe.

Kathrine sa...

Mye av porselenet som ble brukt på Rotvoll, ligger tømt i fjæra der. Har noen kg knust historie her hjemme, som jeg har tatt med meg.
Og så husker jeg så godt da Statoil skulle bygge på Rotvoll. Der pleide jeg å sykle på tur. Da lå det en gammel flott enebolig der med noen titalls frukttrær rundt. Veldig idyllisk. Mye demonstrasjoner mot utbyggingen ble det også.

Var inne i Statoilbygget for tre år siden. Der har Jorunn Kraft Mo og Killi Olsen flotte skulpturer.

:)

Eli Fure sa...

Hei! Jeg skal holde et foredrag, som blant annet handler om en person som var pasiet på Rotvoll i 1900-folketellingen. Kan jeg få bruke bildet ditt av Rotvoll? Fint om du svarer fort, fordi jeg skal holde foredraget snart.